Рекрутер. Знаходить роботодавців, які мають вакансії та зацікавлені у підборі персоналу, укладає договори. Проводить пошук та відбір можливих кандидатів на вільні робочі місця. Формує банк даних осіб, які шу­кають роботу.
Реставратор. Під реставрацією в мистецтві й архітектурі ро­зуміють відбудову зруйнованих, ушкоджених пам'яток історії і культури з метою збереження історичного та культурного спадку.
Художник-реставратор виконує роботи з реставрації і кон­сервації предметів мистецтва, що мають художню й історичну цінність. У роботі реставратора можна виділити кілька етапів: досконале всебічне дослідження об'єкта реставрації (огляд, опис), історико-архівні дослідження, у процесі яких з'ясовується його первинний зовнішній вигляд, проводяться хімічні, фізичні, біо­логічні дослідження, встановлення причин і характеру руйнувань;
розробка методики і проведення реставрації, добір необ­хідних матеріалів;
документація ходу реставраційних робіт (щоденники, фото- та відеозйомки).
У ході реставрації творів образотворчого мистецтва віднов­люють втрачену міцність об'єкта, виправляють деформовані частини основи, фундаменту, оформлення.
Ріелтер. Спеціаліст з оренди, купівлі, продажу нерухомості.

Рибовод. Працює в галузі рибної промисловості, ловить рибу, морепродукти, розробляє методи розведення і вирощування промислових видів риб.