Декоратор. Спеціаліст з оздоблення приміщень, буді­вель. Декоратор оформлює театральні постановки, зйомки засобами живопису, графіки, архітектури, освітлення.
Детектив приватний. Виконує оперативно-розшукові роботи на договірній основі. На приватну діяльність необхідна ліцензія.
Дефектолог. Дефектологія - наука, що вивчає закономір­ності Й особливості розвитку дітей з фізичними та психічними вадами, проблеми навчання та виховання таких дітей. Метою роботи дефектолога є розвиток і адаптація в соціальній, навчаль­ній, побутовій, професійній та інших сферах дітей з фізичними та психічними вадами. Існує кілька дефектологічних спеціальнос­тей - сурдопедагогіка, олігофренопедагогіка, тифлопедагогіка, логопедія.
Сурдопедагог навчає дітей з вадами слуху, від зовсім глухих до дітей, які погано чують;
 Олігофренопедагог навчає дітей з вадами розумового розвитку; тифлопедагог - з вадами зору.
 Логопед - фахівець широкого профілю, працює з усіма видами мовних порушень.
Дизайнер. Розробляє художньо-конструкторські проекти, підбирає оздоблювальні матеріали, деталі зовнішнього оформ­лення, проводить  об’ємно-просторове та графічне проектування з розробкою компонованих та композиційних рішень. Готує дані для економічних розрахунків та технічну документацію.
Дилер. Займається купівлею-продажем цінних паперів, ва­лют, різних товарів. Діє від свого імені і своїм коштом. Прибуток дилера формується на різниці цін (курсів) продавця та покупця, а також за рахунок зміни цін (курсів).
Диспетчер керування повітряним рухом. Диспетчер керує рухом літаків у визначеній зоні повітряного простору, забезпечує безпеку і точність, польоту. Він веде переговори з усіма літаками своєї зони, диспетчерами суміжних зон. Він постійно отримує й повідомляє інформацію про метеорологічний стан, про стан злітно-посадкової смуги, про хід виконання польоту кожним повітряним засобом.

Дистриб'ютор. Здійснює аналіз місцевого ринку (купівельної спроможності населення у своєму регіоні, його соціального та ві­кoвoгo складу), займається: мікро маркетингом, працює з людьми: рекламує товар, використовує знання психології прямих продажів. Матеріально відповідає за товар, отриманий на реалізацію, веде матеріальну та фінансову звітність.