Перше. Якщо ти тільки починаєш знайомство, я рекомендую не особливо утрудняти себе підбором теми і не сильно навантажувати себе інформаційною підготовкою. В перші хвилини спілкування не так важливо те, про що Ви говорите, важливо як Ви це робите. В ці секунди бажано, щоб твій голос звучав упевнено, а ти сам виглядав  розслаблено і затишно. Ніби у себе удома. В перші секунди спілкування жінка оцінює тебе. Але не твій розум це вона зробить потім. А твою силу, упевненість і позицію в житті.
              Для чого вона це робить? Щоб знати, як поводитися з тобою далі. Якщо ти виглядатимеш боязкими і збентеженими, вона в кращому разі проявить материнський інстинкт. Якщо наполегливим і агресивним – закриється і постарається триматися від тебе подалі. Якщо упевненим і сильним (але при цьому зацікавленим в ній), стане уважною і кокетливою.
            Друге. Якщо знайомство відбулося, і ти призначив їй зустріч, переходь до наступного етапу спілкування – до отримання інформації. Цей період украй важливий і від нього залежить, наскільки результативним, цікавим і тривалим буде Ваше спілкування з цією дівчиною. На перших зустрічах в основному говорите про неї.
         Це не значить, що Ви повинні виключно розпитувати її (Чим займаєшся, де вчишся, який твій улюблений кіноактор?). Допит з пристрастю навряд чи їй сподобається. Ви повинні розмовляти з нею про неї, а не тільки задавати питання. Якщо дівчина тріщатиме без зупинки (хай і про своє життя), вона, звичайно, буде про Вас хорошої думки, але, швидше за все, вважатиме за краще записати тебе в друзі або добрі співбесідники, а не перспективні коханці і, вже точно, не в чоловіки мрії.
          Як добитися зворотного ефекту - щоб дівчина визнала Вас цікавим співбесідником, але її зацікавленість у Вас не зійшла нанівець? Щоб Ви показалися їй уважним чоловіком, але це схвилювало її, а не розслабило? Направляйте хід її розмови. Наприклад, якщо вона захопилася розповіддю про інститут, м'яко перервіть її розмову питанням про те, яку вона віддає перевагу кухні. І якщо щось подібне є поблизу, запропонуйте їй зайти туди і повечеряти. Декілька найближчих хвилин можна буде присвятити розмові про цю кухню і про те, чому вона їй подобається. Якщо вона дуже довго і енергійно освічує Вас з приводу своїх друзів і подруг, запитайте її про те, наприклад, чи давно вона живе в цьому місті, і де народилася.
            Втім, міняти перебіг розмови зовсім не обов'язково. Можна і поглибити тему. Допомогти їй розкрити те, що вона згадала лише побіжно. Або просто підтримати її зосереджену розповідь навідними питаннями. Так, наприклад, у разі розповіді про друзів, можна запитати її, чому вона дружить саме з цими хлопцями, кого з подруг вона вважає кращою подругою і як давно. І так далі.
             Третє. Щоб не перетворитися на журналіста, лише задаючого питання і уважно слухаючого відповіді дівчини, час від часу перехоплюйте хід бесіди і говоріть про те, що дівчині цікаво. Тобто, якщо вона, наприклад, сказала про те, що любить кататися на ковзанах, розкажіть історію про те, як Ваш знайомий починав вчитися стояти на льоду. Пригадайте епізод із змагань по фігурному катанню на останніх Олімпійських іграх. Або поділитеся враженням про нову передачу «Зірки на льоду». Розкажіть історію про якого-небудь відомого фігуриста. Загалом, говоріть про те, що їй цікаво.
           Четверте. Крім того, дуже важливо говорити не тільки про неї і про те, що їй цікаво, але і не давати забути дівчині про те, що ти тут теж існуєш. Говоріть про себе в контексті її інтересів. Тобто, наприклад, якщо вона любить дивитися на танці, розкажіть про те, що Ви умієте танцювати і займаєтеся, наприклад, сальсой (якщо, звичайно, це правда). Розкажіть про те, як у Вас проходять тренування, конкурси. Повідайте про особливості кожного з танців, ніж вони Вам подобаються і ніж складні. Покажіть декілька базових рухів.
            П'яте. Та варто відзначити, світ не звужується до розмірів маленького світу Вашій новій знайомій. Є ще і Ваш світ. Якщо Ви завжди говоритимете тільки про неї і про її інтереси, дуже скоро Ви зрозумієте, що починаєте втрачати себе.
           Щоб уникнути цього і при цьому дотримати попередні мої поради, у Ваших розмовах робіть акцент на тих темах, які цікаві Вам обом. Решті тем надайте менше уваги.
             Шосте. В  житті це трапляється рідко. Але буває так, що навіть спочатку знайомства дівчина починає щиро цікавитися Вами. Задає питання, розпитує про хобі і інтереси. Тобто, робить все те, що я трохи раніше рекомендувала робити Вам.
                 Це добре. Відповідайте на її питання чесно і відкрито. Діліться з нею собою і своїми інтересами, розказуйте і показуйте їй, хто Ви такий. Але не забувайте про те, що поряд є вона. Запевняю Вас, захопитися розповіддю про те, що тобі цікаво, особливо, якщо дівчина щиро цікавиться цим, дуже легко. Але якщо це всього лише питання і вона не підтримує Вашу розповідь прикладами з свого особистого життя або своїми доповненнями, значить, вона просто проявляє ввічливість або захищається від Ваших питань. В цьому випадку не захоплюйтеся розповіддю, а, відповівши на її питання, переходьте до моїх попередніх порад. Ще раз звертаю Вашу увагу на те, що, розпитуючи про Вас, дівчина може або ховатися від Вас, або виставляти дистанцію. І через 2-3 години спілкування Ви раптом зрозумієте, що зовсім нічого не знаєте про неї. А зачіпок до подальшого спілкування у Вас не з'явилося.


І на останок про що говорити:
Ключові слова при спілкуванні: Будинок, Батьки, Навчання (Школа, Університет), Смерть, Любов, Правда, Обман, Вірність, Краса, Мистецтво, Дружба, Гроші, Чудо і так далі.
Потрібно говорити про життя, про людей і відношення до них, про те, що   цінно, про те, що подобається в жінках, або їй в молодих людях, про любов, нарешті. Найбільше довір'я   до співбесідника у пристойних дівчат викликають розповіді про батьків.
Довго на одній темі краще не зациклюватися - після паузи в розмові, коли починає здаватися, що на попередню тему все вже сказано - просто треба змінити тему. Хоча б звернути увагу на погоду.