2. Розкажи про свої плани близьким друзям, якщо ти невпевнений в своїх силах і хочеш отримати додатковий стимул зробити заплановане. Тоді вже точно прийдеться виконати плани, адже ти не хочеш виглядати в очах друзів бовтуном, не відповідаючим за свої слова!
3. Розбий досягнення мети на конкретні етапи, коли хочеш досягнути чогось більшого і серйознішого. Великі справи не робляться в один момент, шлях до серйозного успіху лежить через конкретні та легкодоступні шаги. Хочеш стати відмінником,  хоча поки що навчаєшся так собі? Що ж, похвально! Ось тільки відразу це не вийде. Спочатку підготуйся як слід до конкретної контрольної. Потім  - до наступної. Там дивись і діло піде.
4. Виокрем пріоритети в справах якими ти займаєшся.  Виокрем, те що головніше, з того і почни. Пам’ятай про те, що краще взятися за одну справу, доробити її і перейти до наступної, чим почати відразу  5 - 6 різних справ і не закінчити не одну. Пам’ятай, що іноді лінтяї навмисно беруться відразу за велику кількість справ, щоб потім виправдати те, що в кінці кінців не буде зроблено нічого.
5. Уникайте самовиправдовування, воно не приносить ніякої користі. Якщо ти намітив щось і не зробив – думай не про те, чому так сталося  і що заважало досягненню задуманого, а про те, коли і як це буде виконано.
6. Відносьтесь до виконання роботи як до тренировки, навіть якщо вона сама по собі для тебе не цікава. Якщо берешся за якусь справу – виконуй її з повною віддачею сил. Чесніше взагалі не братися ні за яку справу, чим створювати робочий вигляд, халтурити дурити голову собі і навколишнім. 
7. Вчися відпочивати! Дуже тяжко заставити себе робити будь що, якщо виснажені фізіологічні резерви твого організму. Ти виконаєш справу якісніше, якщо витратиш на неї дві години з десятихвилинним відпочинком посередині, чим якщо проявиш силу волі  і  просидиш три години підряд не вставав